Docu/Хіт. Віддалений гавкіт собак

З 18-го по 23 травня зустрічайте DOCU/ХІТ у Харкові в FABRIKA.SPACE!

DOCU/ХІТ — це найкращі документальні фільми в українських кінотеатрах. З 2016-го року DOCUDAYS UA показує призерів визнаних світових кінозмагань та глядацькі хіти березневого фестивалю.

Віддалений гавкіт собак / The Distant Barking of Dogs

Сімон Леренґ Вільмонт / Simon Lereng Wilmont

Данія, Фінляндія, Швеція / Denmark, Finland, Sweden, 2017, 86'

Знятий на лінії фронту, на сході України, фільм спостерігає за життям 10-річного Олега, фіксуючи, як дитячу невинність хлопчика поступово роз’їдає війна. Олег живе зі своєю любою бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі Гнутове на Донеччині. Не маючи куди податись, Олег та Олександра залишаються вдома, у майже спустошеному селищі. У житті одне для одного вони – єдині правдиві константи. Фільм показує, наскільки вразливі, але дуже близькі стосунки стають вирішальними для виживання. Як природна боротьба дитини за пізнання світу переплітається з небезпеками та викликами, що приносить війна.

Фільм демонструється мовою оригіналу (російською) з англійськими субтитрами.

2017 – Нагорода як найкращий дебют на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі

2018 – Нагорода за найкращий скандинавський документальний фільм на кінофестивалі в Ґетеборзі, Швеція

2018 – Нагороди на Міжнародному кінофестивалі в Салоніках за найкращий документальний фільм (Golden Alexander Award), нагорода FIPRESCI та від парламенту Греції (Приз «Людські цінності»).

2018 – Нагорода студентського журі на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA в Києві, Україна.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Docu/Хіт. Віддалений гавкіт собак, смотрите также: