Пам`яті Квітці Цісик. Прем`єра вистави «Квітка. Пісня наяву й у снах»

Kvітка. Пісня наяву й у снах
Вінницький музично-драматичний театр ім. М.К.Садовського

«Kvітка. Пісня наяву й у снах» – є першою театральною постановкою про життя співачки за п’єсою сучасного драматурга Олега Миколайчука-Низовця, поставлена головним режисером Вінницького театру Таїсою Славінською. Квитки на виставу були розкуплені задовго до дня прем’єри, що відбулася саме у 65-й день народження співачки – 4 квітня 2018 року.

Півторагодинна вистава – це оповідь про щасливу у коханні дівчину, яка в один момент дізналась про свою хворобу – рак молочної залози. Втім Квітка не здалася: вона вирішила, що за той час, що їй лишився – три місяці за прогнозами лікарів – хоче зробити якомога більше. Квітку підтримав її обранець – Еді. Дівчина не шкодує себе і весь час витрачає на запис україномовного альбому, адже нині як ніколи має потребу відчути себе тим, ким є насправді – українкою. Їй навіть у снах являється українська художниця, завдяки котрій Цісик отримала своє дивне ім’я – Квітка. Так, мисткиня Катерина Білокур зображала на своїх картинах квіти, а батьки майбутньої світової зірки, коли обирали ім’я – випадково натрапили на ці картини у журналі. Спочатку дівчинку хотіли назвати Катериною, та через те, що зазвичай у жінок з цим ім’ям важка доля, вирішили просто назвати на честь того, що точно має бути прекрасним – Квітка. Врешті замість трьох місяців співачка бореться із хворобою ще сім років, попри усі прогнози лікарів, та навіть народжує сина…

Квітку грає акторка Тетяна Фролова, яка є першою, хто зіграв співачку на великій театральній сцені – така ж легка, весела та енергійна, якою була її героїня. Щоб вжитися в роль, не лише передивилася всі її інтерв’ю, а й наважилася змінити власну зовнішність: «Знаєте, мені здається, що я її відчуваю. Не знаю… я не можу пояснити, як це. Але воно от звідкись йде – з серця, напевно». Є якась містична схожість між ними – українкою Тетяною Фроловою, яка грає Квітку і американкою Кейсі, яка Квіткою стала…

На сцені знайшлося місце і для лірики, і для гумору, і для інтриг, якими було наповнене життя Квітки Цісик. Завершується вистава, протягом якої лунає багато пісень у виконанні Цісик, – пронизливою демонстрацією світлин співачки-легенди – від дитинства до останніх її років.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию Пам`яті Квітці Цісик. Прем`єра вистави «Квітка. Пісня наяву й у снах», смотрите также: