Многие харьковчане заболели корью во время пребывания на западе Украины

15:47  |  29.01.2019

Ситуация с заболеваемостью корью в Харьковской области по состоянию на сегодня не является «эпидемически угрожающей». Об этом сегодня на пресс-конференции заявил начальник Управления здравоохранения облгосадминистрации Богдан Федак, – пишет “UA:Харків”.

«У нас поки що ніяких підстав нема думати про епідемічний режим», — сказал Федак. Он привел статистику 2018 года и первого месяца 2019-го.

«У минулому році у нас кором захворіло 627 людей. З них половина на половину дорослих і діточок. Це було за цілий рік. І якщо за цілий рік у минулому році було 627 людей, то сьогодні за січень ми маємо 281 випадок, з них дітей 119, дорослих 162. Тобто дорослі починають дуже серйозними темпами переганяти дітей по захворюваності», — сказал Федак. По его словам, львиная доля взрослых заболели корью во время пребывания на западе Украины.

«Тобто люди були лижах в Буковелі, на відпочинку на Львівщині (за минулий рік, якщо у нас було 627 випадків, то на Львівщині 11 800). Зараз були канікули, багато їздили на західну Україну, подивимося, яка ситуація буде у лютому-березні. Думаю, що у лютому-березні піде на спад», – сказал Федак. Он призвал граждан прививаться.

«Якщо наше населення зверне увагу на наші вмовляння, виступи, пропозицію провести щеплення своїм дітям і самим також, то звичайно та ситуація покращиться дуже швидко. Але сьогодні ми маємо картину: якщо в районах області на загал 82% щеплених по плану дітей, то, наприклад, по місту Харкову – 71%. Мене дуже дивує ситуація, коли не їдуть щепитися. Відмовки лікарів з розмовами про те, що у нас нема вакцини, є нісенітницею, хочу вас проінформувати, ми на сьогоднішній день маємо близько 85 тисяч доз вакцин», — сказал Федак. Вакцинация является добровольной, напомнил он.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Напомним, ранее MyKharkov.info сообщали, что многие харьковчане заболели корью во время пребывания на западе Украины. […]