В Харьковской области напали на адвоката, который защищает ромов (видео)

9:01  |  26.05.2018

Андрей Муха. Фото: humanrights.org.ua

В городе Дергачи, произошло нападение на адвоката Андрея Муху, который ведет дело об убийстве цыганского жителя в селе Ольшаны Харьковской области. Об этом сообщает ромское радио Chiriklo.

По словам Мухи, в четверг, 24 мая, днем в его офис приехал прокурор Дергачевской местной прокуратуры Харьковской области Гасанов Илгар Джалил с тремя неизвестными мужчинами. Мужчины вошли в офис адвоката и начали его избивать. Нападавшие выкрикивали: «Хватит защищать этих цыган». Также пострадавший сообщил, что у него похитили 2000 долларов.

Потерпевший обратился в местную полицию и прокуратуру. В связи с тем, что один из нападавших является сотрудником прокуратуры, о происшествии сообщили в Харьковскую областную прокуратуру, которая приехала на место события только в 21:00, а местная прокуратура прибыла на место около 16:00.

Согласно информации от ромских активистов на место нападения прибыли также представители ОБСЕ, региональный представитель Секретариата уполномоченного Верховной рады Украини по правам человека в Харьковской области.

Представитель местной Дергачевской прокуратуры, Александр Цымбалюк, который также был на месте нападения, на вопрос где находится один из нападавших, который является сотрудником прокуратуры, ответил: «Именно сейчас коллега выполняет свои обязанности».

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ: Напад на адвоката, який захищає потерпілих ромів після трагедії у Вільшанах на ХарківщиніЯк нам стало відомо, у четвер, 24 травня, у місті Дергачі Харківської області стався напад на адвоката Андрія Муху, який веде справу щодо вбивства ромського жителя у селі Вільшани Харківської області. (Нагадаємо, підозрюваний у тому брутальному нападі у Вільшанах, коли загинув один місцевий житель, і декількох поранено – екс-голова селищної ради Вільшан, тепер депутат Харківської обласної ради Олексій Литвинов).До ромського радіо Chiriklo звернулися ромські активісти з Харківщини. За словами правника, вдень до його офісу приїхав Гасанов Ілгар Джаліл, прокурор Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області з трьома невідомими особами. Увійшовши до офісу адвоката, як інформує потерпілий, вони почали його бити, при цьому вигукували: «Досить захищати цих циган», також вони провели обшук у кабінеті адвоката, знайшли там кошти, 2000 доларів, які, як свідчить Андрій Муха, присвоїли. Потерпілий звернувся до місцевої поліції та прокуратури. У зв’язку з тим, що один із нападників є співробітником прокуратури, про справу повідомили до Харківської обласної прокуратури, яка приїхала на місто події лише о 21.00, а місцева прокуратура прибула на місце близько 16.00. Відповідно до інформації від ромських активістів на місце нападу прибули також представники ОБСЄ, регіональна представниця Секретаріату Уповноваженого Верховноі Ради Украіни з прав людини у Харківській області.Представник місцевої Дергачівської прокуратури, Олександр Цимбалюк, який також був на місці нападу, на питання де зараз перебуває один із нападників, який є співробітником прокуратури, відповів: «Саме зараз колега виконує свої обов’язки». Наразі нікого з нападників не затримано.Випуски нашої cпільної з Громадське радіо програми, присвячені трагедії у ВІльшанах, коли було вбито одного з лідерів ромської громади села, а обвинувачення досі нікому не оголошено, підозрюваного місцевого депута не утримують за ґратами:https://hromadskeradio.org/programs/chiriklo/rozsliduvannya-napadu-na-romiv-u-vilshanah-prohodyt-formalno-romskyy-diyach-vadym-matyushenkohttps://hromadskeradio.org/programs/chiriklo/u-pravosuddya-podviyni-standarty-zisels-pro-tragediyi-u-loshchynivci-i-vilshanahhttps://hromadskeradio.org/programs/chiriklo/spravu-shchodo-napadu-na-romiv-u-seli-vilshany-rozglyadayut-u-kyyevihttps://hromadskeradio.org/programs/chiriklo/romy-harkivshchyny-piketuvaly-prokuraturuEuropean Roma Rights Centre Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини Zola Kondur Aleksandra Koriak Николай Бурлуцкий Yevgen Zakharov Kharkiv Human Rights Group Kondur Vladymyr ІРЦ Правовий простір Olga Zhmurko Olha Vesnianka Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ Aksana Filipishyna

Опубліковано Ромське радіо Chiriklo 24 травня 2018 р.

В пресс-службе ГУ Нацполиции в Харьковской области рассказали, что на место происшествия выезжала следственно-оперативная группа. Правоохранители собрали первичные материалы и опросили адвоката Муху, после чего передали дело в областную прокуратуру.

В пресс-службе прокуратуры Харьковщины, сообщили, что по данному факту следователи открыли уголовное производство по статьям 187 (“разбой”) и 365 (“превышение власти или служебных полномочий”) УК Украины.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*