Активистки ЛГБТ-движения в Харькове: “Имеем право на голос и пространство”

16:12  |  14.02.2018

Фото: www.facebook.com/spherewa

Срыв националистами лекции об ЛГБТ-движении вчера в “Книгарня Є” организаторы расценивают как наступлением на свободу самовыражения, свободу слова и просветительскую деятельность. Об этом говорится в сообщении на странице “Сфера” в Facebook.

“Ми, громадські активістки та активісти, люди, котрі були присутні на заході та слідкували за ним, – оцінюємо дії радикального угрупування як чергову спробу наступу на свободу слова і свободу самовираження – цього разу методами психологічного тиску та фізичного домінування у просторі; розглядаємо висловлювання нападників як мову ворожнечі і підбурювання до дискримінації, що є неприпустимим відповідно до чинного законодавства України; нагадуємо, що аналогічні дії було вчинено в різних містах Україні на заходах, присвячених темі прав людини і недискримінації (наприклад, зрив лекції “Культуртриґери. Дискримінація в культурі та кіно у Маріуполі або зрив презентації дитячої книжки “Майя та її мами” у Львові)”, – заявляют в сообщении активисты.

Они призывают руководство Национальной полиции Украины внимательно отнестись к новым вызовам и обеспечить права граждан и гражданок на свободу слова, свободу самовыражения и свободу мирных собраний.

“Маємо право на голос і простір”: активістки ЛГБТ-руху13 лютого 2018 року в Книгарня "Є" Харків о 19:00 почалася лекці…

Опубліковано Sphere, Women Association 14 лютого 2018 р.

Напомним, ранее MyKharkov.info сообщали, что вчера, 13 февраля, около 19:30 в «Книгарня Є», что на улице Сумской 3, представители националистической организации «Фрайкор» сорвали лекцию «Квір в Україні», которая была посвящена ЛГБТ-движению в Украине и мире.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*