“Металлист 1925” осуждает проявления расизма и ксенофобии

11:10  |  11.11.2019
"Металлист 1925" осуждает проявления расизма и ксенофобии

Фото: instagram.com/fcshakhtar

Руководство харьковского ФК “Металлист 1925” сделало заявлении по поводу ситуации, которая произошла 10 ноября на ОСК «Металлист» в матче между донецким «Шахтером» и киевским «Динамо», когда во втором тайме арбитр Николай Балакин останавливал игру из-за проявлений расизма.

“Колектив ФК “Металіст 1925” висловлює цілковиту підтримку ФК “Шахтар”, його капітану Тайсону, іншим футболістам, тренерам, керівникам клубу та всім, хто бореться з проявами расизму, ксенофобії та приниження людини за будь-якими ознаками. Для нас головним у футболі завжди були принципи чесності та взаємоповаги, а вони є фундаментальними постулатами УЄФА. В Стратегії клубу “Металіст 1925” прямо вказано, що одним з головних напрямів нашої роботи є недопущення будь-яких проявів расизму, ксенофобії або будь-якої дискримінації, унеможливлення кроків з приниження клубів, засновників, працівників, уболівальників та інших суб’єктів футболу за ознаками етнічного походження, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань. І сьогодні ми підтверджуємо свою незміну позицію, рішуче засуджуємо дії частини вболівальників ФК “Динамо” та підтримуємо наміри всіх, хто не сприймає і виступає проти таких протиправних дій. Закликаємо всю футбольну спільноту України долучитися до боротьби з таким “брудним” боком футболу, як расизм, ксенофобія та расова дискримінація. Харків – інтелектуальне місто, віримо, що таким воно залишиться і в подальшому. Те, що вчора відбулося на гостьовому секторі нашого красеня-стадіону, сподіваємося, більше ніколи не повториться! Але для цього треба прийняти рішучі, послідовні та комплексні заходи всіх футбольних інституцій. “Металіст 1925″ суворо засуджує прояви расизму та ксенофобії!”, – говорится в заявлении харьковского клуба.

Напомним, ранее MyKharkov.info сообщали, что в середине второго тайма рефери увел команды из поля после того, как болельщики начали выкрикивать оскорбления в адрес капитана «Шахтера» Тайсона. В ответ бразилец показал трибунам неприличный жест, после чего получил красную карточку. За несколько минут до этого эпизода на оскорбления пожаловался полузащитник дончан Дентиньо. Диктор на стадионе призвал избегать проявлений расизма. Матч завершился со счетом 1:0 в пользу «Шахтера». Единственный гол в матче на 18-ой минуте забил Сергей Кривцов.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*