На фабриці «Мівіна» в Харкові зменшили виробничі витрати і покращили безпеку

12:55  |  14.04.2017
"Мивина" Харьков

На фабриці з виробництва продуктів швидкого приготування під брендом «Мівіна», ТОВ «Техноком» реалізовано проект з енергоефективності, що дозволив зменшити виробничі витрати й покращити безпеку виробництва.

Вода займає особливе місце в сфері інтересів Nestlé. Політика компанії визначає пріоритети й завдання щодо відповідального використання цього безцінного ресурсу. «Ми економно використовуємо воду і постійно удосконалюємо наші методи водовикористання. Ми усвідомлюємо, що світ опинився перед питанням нестачі води, а отже відповідальне ставлення до водних ресурсів з боку всіх споживачів води є абсолютно необхідним», – йдеться в Принципах ведення бізнесу Nestlé.

Істотним кроком у цьому напрямку став проект з реконструкції парогенераторного обладнання, реалізований на початку цього року на фабриці «Мівіна». Він дозволяє щорічно економити понад два мільйони гривень, відмовившись від використання 234 тис м/куб природного газу. «Для виготовлення вермішелі швидкого приготування використовується пара, яким проводиться попередня обробка продукту. Тому він має бути чистим – відповідати встановленим нормам. Пару виробляє котельня – два агрегати на 15 тис тон кожен під тиском 13 бар» –, розповідає інженер з проектів ТОВ «Техноком» Ярослав Охременко.

Для зменшення енерговитрат (спалювання газу) на виробництво пари, на фабриці встановили систему зворотного осмосу для очищення води, що подається на котли. Система складається з двох блоків, кожен з яких готує по 5 м/куб води в годину. Сумарно – 10 м/куб на годину.

Ця система зменшила продування котла з 15,5% до 1,5%. Розрахункова економія – 2770 гДж за рік або 233 тис м/куб газу, від спалювання якого підприємство відмовляється.

На фабриці отримали зменшення питомої електропровідності до 20 одиниць при максимально допустимій нормі 150 одиниць.

Також підвищено безпеку роботи котла: поліпшений процес кипіння, завдяки підготовленій воді менше накопичується накипу у середині котла. Теплові процеси відбуваються більш безпечно і дозволяють експлуатувати обладнання в оптимальному режимі. Експлуатацію нового обладнання розпочато у лютому 2017 року.

Юрій Демкович, Директор з управління персоналом, комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні: «Ми віримо, що для сталого успіху нашої компанії важливо приділяти увагу як нашим бізнес цілям, так і суспільним проблемам у тих сферах, де Nestlé має найбільший досвід. Це, насамперед, правильне харчування, працевлаштування молоді, розвиток сільського господарства та збереження природних ресурсів». Такий підхід ми називаємо – Створення Спільних Цінностей (Creating Shared Value). Проект з енергоефективності на ТОВ «Техноком” спрямований на збереження природних ресурсів».

Читайте також: Nestlé в Україні покращує якість життя та сприяє здоровому майбутньому

Довідка

Nestlé – найбільша компанія світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах, а 328 тисяч співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé – підвищувати якість життя і сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та їхніх домашніх тварин. Має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як NESCAFÉ або Nespresso до лідерів локальних ринків. Результати компанії обумовлені веденням стратегії раціонального харчування та здорового способу життя. Штаб-квартира Nestlé розташована у швейцарському місті Веве, де понад 150 років тому була заснована компанія. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2016 році 89,5 млрд. швейцарських фраків. Крім виробництва продуктів харчування, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної  і фармацевтичної промисловості.  

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. З тих пір компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». У травні 2003 року у Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Lviv), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги по підтримці підрозділів компанії Nestlé на більш ніж 30 ринках Східної та Західної Європи.

Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи), продукти швидкого приготування, дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корма для домашніх тварин.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки: ,
Оставьте комментарий

*