На избирательных участках Харьковщины появились «волонтеры», которые не могут там находиться

12:24  |  31.03.2019
Низкая явка

31 марта на Харьковщине наблюдатели зафиксировали, что на избирательном участке №631241 присутствуют люди, которые представляются “волонтерами” от коммунального предприятия «Клуб по интересам по месту жительства». Об этом сообщают наблюдатели ГС “Опора”.

Когда наблюдатели спросили у членов УИК 631241, кто эти «волонтеры» и почему они находятся на участке, те сообщили, что «волонтеров» направили из ОИК. В окружной избирательной комиссии №169 сообщили, что неизвестных заставили покинуть пределы зала для голосования.

На участке №631299 наблюдатели также зафиксировала пребывания неизвестных «волонтеров», но они не находятся в зале для голосования.

“Згідно з нормою частини 9 статті 28 Закону «Про вибори Президента України», на засіданнях виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні результатів голосування, на виборчій дільниці в день виборів чи в день повторного голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії лише члени виборчих комісій вищого рівня, кандидати на пост Президента України, їх довірені особи (не більше однієї довіреної особи від одного кандидата), офіційні спостерігачі від кандидатів на пост Президента України, партій – суб’єктів виборчого процесу, від громадських організацій (разом не більше ніж по дві особи від одного кандидата на пост Президента України, від партії, від громадської організації), а також офіційні спостерігачі від іноземних держав і міжнародних організацій, представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації). У частині 10 цієї ж статті зазначається, що інші особи, крім зазначених у частині дев’ятій цієї статті, можуть бути присутніми на засіданні комісії тільки з дозволу або на запрошення цієї комісії, про що приймається рішення на засіданні комісії. Перебування на виборчій дільниці під час проведення голосування осіб, не передбачених частиною дев’ятою цієї статті, не дозволяється”, – говорится в сообщении гражданской сети.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*