На Привокзальной площади демонтировали незаконно возведенные металлические конструкции – активисты (видео)

11:11  |  04.08.2018

Фото: Facebook/Майя Цветаева

Несколько дней харьковчане и гости города наблюдали, как неизвестные оградили участок городской земли на Привокзальной площади у одного из выходов метро. Там разрушили брущатку и начали монтаж металлических конструкций. На требования горожан рабочие отказывались представиться и показать разрешительные документы. Харьковчан возмутил наглый самозахват и кто-то вызвал полицию. Об этом сообщили активисты организации “Антикоррупционный блок участников АТО”.

“Ввечері, 03 серпня, поліцейські проводили слідчі дії на місці незаконного будівництва. На «об’єкті» був лише охоронник, який вів себе вкрай зухвало. На вимогу поліцейських відмовився показати документи, що посвідчують його особу, представившись як Іванов Іван Іванович. Не назвав він і свого працедавця, хоча був одягнений у форму ТОВ «Харківська міська варта”, – говорится в сообщении активистов.

По их словам, после того, как эта стройка возле Южного вокзала оказалась под пристальным вниманием общественности и правоохранительных органов, ловкие дельцы оперативно доставили технику и начали демонтаж самостроя.

“Всі розуміють, що без «дозволу» з Харківської міської ради, будівництво буквально перед центральним входом Південного вокзалу розпочати неможливо. Нахабні злодії захоплюють землю, що належить всій громаді, а міська влада це ігнорує”, – утверждают активисты.

03.08.18 Незаконное строительство Харьков, ЮЖД

Просто зараз йде демонтаж незаконно зведених металевих конструкцій на Привокзальному майдані.Справжня епідемія незаконного будівництва процвітає по всьому Харкову. Останніми днями харків’яни та гості міста спостерігали за спотворенням майдану біля Південного вокзалу, де невідомі особи огородили ділянку міської землі, зруйнували бруківку та почали монтаж металевих конструкцій. На вимоги містян робітники відмовлялися представитися та показати дозвільні документи.​Харків’ян обурило нахабне самозахоплення і хтось викликав поліцію. Ввечері, 03 серпня, поліцейські проводили слідчі дії на місці незаконного будівництва. На «об’єкті» був лише охоронник, який вів себе вкрай зухвало. На вимогу поліцейських відмовився показати документи, що посвідчують його особу, представившись як Іванов Іван Іванович. Не назвав він і свого працедавця, хоча був одягнений у форму ТОВ«Харківська міська варта».​За даними аналітичного порталу youcontrol.com.ua ТОВ«Харківська міська варта» (ЄДРПОУ 41207006) працює за 13 видами діяльності і має уставний капітал в 500 грн.​Директор та власник 30% фірми – Маслій Володимир Вікторович (Харківська обл., Дергачівський район, смт Солоницівка, вул. Незалежності, буд. 7, кв. 21).Другий співзасновник «Харківської міської варти» – Косолапов Віктор Олександрович (Харків, Фрунзенський район, бульвар Богдана Хмельницького, буд. 18, кв. 47), який володіє 70%.Загалом на Маслія та Косолапова зареєстровано кілька десятків фірм-прокладок, більшість з яких сферою своєї діяльності заявляють надання охоронних послуг.​За даними аналітичного модулю Prozorro, ТОВ«Харківська міська варта» є активним учасником державних торгів. За 1 рік і 4 місяці свого існування фірма з уставним капіталом у 500 грн. виграла тендерів на 2,146 млн. грн.Серед замовників послуг є Національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва» (ЄДРПОУ 35617239) – конкуренцію на торгах склало наближене до міського керівництва ТОВ«Агентство комплексної безпеки – Галеон», Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Харківській області (ЄДРПОУ 26281249), Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради (ЄДРПОУ 34468472), Адміністрація Основ'янського району Харківської міської ради (ЄДРПОУ 37459193).Після того, як ця оборудка біля Південного вокзалу опинилася під пильною увагою громадськості і правоохоронних органів, спритні ділки оперативно доставили техніку і почали демонтаж самобуду.Всі розуміють, що без «дозволу» з Харківської міської ради, будівництво буквально перед центральним входом Південного вокзалу розпочати неможливо. Нахабні злодії захоплюють землю, що належить всій громаді, а міська влада це ігнорує.«Антикорупційний блок учасників АТО» та «Харківський антикорупційний центр» разом з іншими громадськими організаціями міста бере під особистий контроль проблему незаконного будівництва у Харкові і покладе край цьому свавіллю.

Опубліковано Антикорупційний блок учасників АТО П'ятниця, 3 серпня 2018 р.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 17:44 | 04.08.18

    спасибо всем небезразличным людям