На Салтовке возле метро у агитатора забрали агитматериалы и выбили из рук телефон (видео)

19:17  |  08.02.2019
На Салтовке возле метро у агитатора забрали агитматериалы и выбили из рук телефон

Фото: Укринформ

7 февраля двое мужчин подошли к волонтерам, которые раздавали агитпродукцию партии «Самопомощь» возле станции метро «Героев труда» и заявили, что не дадут продолжать агитацию. Об этом сообщают активисты ГС “Опора”.

Между агитаторами и неизвестными начался спор, во время которого один из мужчин сначала забрал пачку агитационных материалов, а после того выбил телефон из рук волонтера.

После этого агитаторы вызвали полицейских, а харьковский центр «Самопомощи» выложил видео инцидента в Facebook, отметив, что на одном из агрессоров была символика «Национального корпуса».

"Чесні вибори? Ні, не чули!"

Сьогодні двоє молодиків в екіпіровці з емблемою, схожою на символіку Національний Корпус Харків 2.0, вирішили перевірити витримку наших волонтерів, які роздавали листівки з програмою кандидата в президенти України Андрія Садового. Забрали агітаційні матеріали, погрожували тим, що не дозволять агітаторам працювати, вдавали із себе "борців за законність", вигадуючі нові правила агітації. Хлопці, це ви так ведете чесну політичну кампанію? Занотуйте собі і не ганьбіться! Згідно із ст.58 ЗУ "Про вибори Президента України", передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Цим Законом не передбачена необхідність повідомлення органу місцевого самоврядування та будь-яких інших органів влади про проведення передвибочої агітації.

Gepostet von Об'єднання "Самопоміч" – Харків am Donnerstag, 7. Februar 2019

«Заяву в поліцію зараз готуємо, по-перше, щоб наступного разу не кортіло таке робити, а, по-друге, тому що нас обурила робота співробітників поліції, які бездіяли в цій ситуації. У агітаторів все було по букві закону, але поліцейські замість того, щоб захистити їх або зробити ще щось, щоб вичерпати цей конфлікт, як на мене, абсолютно по-хамськи вчинили, сівши в машину і поїхав», — заявил член исполкома Харьковской областной организации «Самопомощь» Станислав Шапарь.

По словам Шапаря, пока неизвестно, вызвали действия нападающих любой ущерб имуществу партии или агитаторов.

В «Национальном корпусе» заявили, что об инциденте знают, а нападающий является одним из сторонников движения, но не является его активным членом.

«Ця ситуація не відображає позицію нашої партії, з «Самопоміччю» у нас нормальні відносини. З цією людиною проведено профілактичну бесіду, такого більше не повториться», – сказал председатель харьковского отделения «Нацкорпуса» Константин Немичев.

Напомним, ранее MyKharkov.info сообщали, что Центральная избирательная комиссия зарегистрировала рекордное для Украины количество кандидатов в президенты — 44 человека — и завершила регистрацию.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*