Сергей Чернов не жалеет, что надевал футболку «Беркут» в 2014 году

19:02  |  13.08.2019
Сергей Чернов не жалеет, что надевал футболку «Беркут» в 2014 году

Фото: из открытых источников.

Глава Харьковского областного совета Сергей Чернов заявил, что не жалеет о дне, когда 105 из 136 депутатов облсовета надели футболки с надписью “Беркут” во время одной из сессий областного совета. Об этом Чернов написал на своей странице в Facebook.

“Номер один у моєму антирейтингу – футболки «Беркут», у які однієї пам’ятної сесії були вдягнені 105 депутатів із 136 в облраді. На підтримку родин силовиків, на яких здійснювався тиск, яких переслідували й калічили, і які зрештою віддали своє життя під час Євромайдану, залишаючись вірними присязі. Нагадаю, тоді, у дні загибелі Небесної сотні, розстріляно також 13 правоохоронців, 350 отримали поранення. Це гірка й трагічна сторінка сучасної вітчизняної історії. І питання лишень у тому, в чиїх руках у той період були життя українців, що опинилися по різні боки барикад, хто віддавав накази, хто посіяв ворожнечу між ними”, – пишет Чернов.

По его словам, харьковские депутаты не зря встали на защиту харьковских правоохранителей и их семей. Тогда гибли студенты, предприниматели, активисты, фермеры, программисты, спортсмены, правоохранители. Все они – сыновья Украины, потеря каждого – была личной трагедией для близких. Да и вряд ли кто-то из них по собственной воле хотел стать заложником чужого преступления. Ведь до сих пор, после пяти лет с тех кровавых событий, общество не получило ответа на вопрос по делу о расстрелах на Майдане.

“Фетиш футболок після 2014-го з шафи українського політикуму виймається часто. Футболками підтримують конкретні персоналії, як це було, приміром, із Героєм України Надією Савченко. Щоправда, після її дискредитації поспіхом вдягалися заклики інших, більш популярних політичних таборів і прикладів таких в нашому житті було чи мало. Пояснення цьому, очевидно, у демократії, яка поки дуже молода і не вважає за потрібне замислюватися про наслідки таких стрімких перемін уподобань”, – утверждает глава облсовета.

Дещо особисте: Про рейтинги й антирейтинги. Почну з констатації факту. На посаді голови обласної ради я одинадцять…

Gepostet von Сергій Чернов am Dienstag, 13. August 2019

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*