В Харькове пенсионеры заплатили за “бесплатные” лекарства

12:34  |  12.02.2018

Харьковский врач выписал пенсионерам не рецепт на лекарства по программе “Доступные лекарства”, а написал обычную записку на листочке, в результате чего старики были вынуждены потратить немалую сумму. Об этом написал доцент ХНУ имени В.Н. Каразина Виктор Кисиль на своей странице в Facebook.

“Друзі, хочу розповісти життєву ситуацію, пов’язану з медичною реформою. Сімейний лікар виписав ліки родині двох пенсіонерів, яким близько 80 років. Виписав не рецепт, а просто написав на звичайному блокнотному аркуші. При відвідуванні аптеки з’ясувалося, що вартість “виписаних” ліків складає 693 грн, які й були сплачені. При цьому в аптеці повідомили, що усі ці ліки (діючі речовини) наявні в аптеці за програмою “Доступні ліки”. Але для їх отримання повинен бути оформлений рецепт. Отже, бюджет сім’ї пенсіонерів втратив 25% місячного доходу. Виникає питання: наскільки свідомо лікар виписував “папірці”, чому не виписав нормальний рецепт? Дуже прошу, поясніть усім своїм знайомим, особливо літнім людям, що програма “Доступні ліки” працює, але для отримання ліків потрібен рецепт лікаря! Готуємо з колегами заходи з роз’ясненням для лікарів і пацієнтів”, – написал доцент Кисиль.

Друзі, хочу розповісти життєву ситуацію, пов'язану з медичною реформою.Сімейний лікар виписав ліки родині двох пенсіоне…

Опубліковано Віктором Кисілем 10 лютого 2018 р.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*