В Харьковском ВУЗе планируют установить рекорд по запуску бумажных самолетиков

14:14  |  23.05.2018

Фото из открытых источников.

25 мая студенты Харьковского авиационного института установят национальный рекорд, посвященный 88-летию ВУЗа. Об этом на своей странице в Facebook сообщила руководитель Национального реестра рекордов Лана Ветрова.

В установлении рекорда самого массового одновременного запуска бумажных самолетиков примут участие более 1000 студентов из 7 факультетов, которые на стадионе выстроятся в надпись: «Я люблю ХАИ».

“Паперові літачки для багатьох асоціюються з шкільною партою. А для студентів ХАІ – ще й із майбутньою професією. Адже запуск паперових літачків – це ціла наука, яка ще з 1930 року використовується у світі для тестування деяких нових конструкцій реальних літаків”, – пишет Ветрова.

В Украине рекорд самого массового запуска бумажных самолетиков регистрируется впервые. Хотя в мировой Книге рекордов Гиннеса это достаточно популярная номинация.

“Відповідно до правил Книги Рекордів Гіннеса, за якими працює й Національний Реєстр Рекордів, для створення літачка повинен використовуватися аркуш паперу формату А-4. Не дозволяється його різати або клеїти, а також використовувати сторонні предмети для фіксації, як наприклад скріпки тощо. У програмі також планується проліт літака над учасниками рекорду Аеро Л-29 «Дельфін»”, – сообщает руководитель реестра.

НАЙМАСОВІШИЙ ЗАПУСК ПАПЕРОВИХ ЛІТАЧКІВ ЗДІЙСНЯТЬ СТУДЕНТИ ХАРКІВСЬКОГО АВІАЦІЙНОГО ІНСТИТУТУ25 травня 2018 року…

Опубліковано Ветровою Ланою 23 травня 2018 р.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*