«Жигулівське» – еталон хмільного чи тиражований стереотип?

21:15  |  20.08.2019
PR

«Жигулівське» й досі б’є всі рекорди продажів. Його люблять чоловіки різного віку і соціального статусу, ним захоплюються тендітні леді та стильна молодь. Чому саме цей сорт не втрачає популярність вже понад півтора століття?

1xTF6TD0mskinlTl5wJTwl23LxYrGUGpVggkXpre0eLYdQcocK7PuQQYaJCZum5pKi4qZuLlLRco1kjcvrAqijbf4bLXIYBJi6iRgBglXAblpEC__zYR3AFVgDYupwH5LbazNRUS

Пивна легенда

Простий рецепт хмільного напою від австрійського мануфактурника мав великий успіх. З’явившись під назвою «Віденське» в 1881 році, пиво знайшло небачену популярність у всіх куточках тоді ще Російської імперії. Нові часи принесли і нове ім’я. Тепер чи не кожному сорт відомий як «Жигулівське». Все завдяки радянському «харчопрому». Чиновникам здалося занадто непатріотичним називати смачне пиво віденським, але й відмовитися від чудового напою не хотіли.

Тож рецепту надали статус ДСТУ і почали виробляти на радість громадянам. Спочатку право на виготовлення мав лише один завод, що в місті Самарі, на березі річки Волги. Втім після розпаду Радянського союзу поступово під назвою «Жигулівське» почали поставляти пиво фактично звідусіль.

Тож чи є зараз справжнє, те саме хмільне, зварене за рецептом віденського лагера? На жаль, часто-густо виробники зупиняються лише на назві, переінакшуючи напій до невпізнаваності, здешевлюючи його виробництво, користуючись неякісною сировиною, консервантами, підсолоджувачами. Втім збереглися і автентичні рецепти. Частіше за все справжній смак можна віднайти в крафтовому сегменті.

Чудовий приклад – «Жигулівське» пиво від Umanpivo, українського крафтового бренду, що дотримується принципу «європейська якість з вітчизняної сировини».

Рецепт «того самого» смаку

«Жигулівське» з Умані – це класичний австрійський лагер, такий, яким його вперше зварив наприкінці ХІХ століття барон фон Вакано. Світле фільтроване пиво має особливу хмільову гірчинку в парі з легкістю солоду. Це пінистий, багатий напій з чудовим післясмаком. Особливої уваги заслужив колір – яскравий ячмінний, прозорий, він наче запрошує розкрити цілий букет смакових відтінків хмільного.

В чому секрет? Константа рецепту – світлий ячмінний солод Pilsner. А на додачу особлива комбінація гірких та ароматних сортів українського хмелю. Його, до речі, вирощують на власних полях броварні «Уманьпиво».

Ще трохи цікавих фактів про уманський продукт:

  • вміст спирту – 4,2%;
  • 12–18 – середній показник гіркоти;
  • вміст сухої речовини в початковому суслі – не менше 11%;
  • жодних консервантів, смако-ароматичних добавок, лише натуральні інгредієнти та джерельна вода.

«Жигулівське» вже отримало три національні нагороди і продається чи не в кожному куточку України в спеціалізованих магазинах та барах.

EzL0p-fHzY-QlJFC4Tio3Tz4qrXi0J2pBc9NAFd9dQ3woyCgHAimIpJPnVqXmVh7pTjTAqtL_Z390sv23Tq1-Tmsgmt_0k-8aFyzplOsbb13Nz20vKsKhXi0Wm_zqwqAg1dtx-5w

Дегустуйте правильно

Аби досягти повного розкриття смаку лагеру та насолодитися всіма його відтінками, спробуйте напій у тандемі з сосисками-гриль або смаженими стейками. В якості закуски пасуватимуть горішки, часникові грінки.

Краще буде охолодити пиво до 8–10 градусів. За цієї температури напій найкраще розкриває свій смак.

Читайте также: Новости Харькова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*